Onderwijs

Onze passie delen

Investeren in de toekomst en in menselijk kapitaal vinden we als bedrijf van cruciaal belang. Daarom zetten we sterk in op onderwijs en willen we dé partner bij uitstek zijn voor technische scholen.

Met een gemeenschappelijke passie voor techniek delen we kennis en vaardigheden uit. Meer nog, we wisselen ervaringen uit de echte wereld met elkaar uit. Het resultaat? De leerstof wordt extra boeiend, de opleidingen doelgerichter en een job als technieker nog aantrekkelijker. 

De vier pijlers

Ons partnership met het onderwijs stoelt op vier pijlers: 

  • Het informeren en ondersteunen van leerkrachten die met hun vragen altijd terecht kunnen bij [email protected] 
  • De begeleiding van laatstejaarsstudenten. Niet alleen met stages maar ook door daadwerkelijke begeleiding en deelname aan examenjury’s 
  • Een aanbod van aantrekkelijke jobs in een dynamische en aantrekkelijke werkomgeving 
  • Het ondersteunen van initiatieven die jongeren stimuleren om voor een technische opleiding te kiezen

Kom langs op de Spitsdagen

De Spitsdagen zijn hét ontmoetingsmoment bij uitstek voor technische leerkrachten elektriciteit en elektromechanica van het secundair onderwijs, docenten uit het hoger onderwijs en medewerkers van Fluvius.

Samen bespreken we de ontwikkelingen in ons vakgebied en wat wij voor jou kunnen betekenen – lees: wat onze engagementen naar onderwijs toe zijn en welke mogelijkheden we kunnen bieden om je te ondersteunen.

Via de Spitsdagen willen we verder bouwen aan een uitstekende verstandhouding en hopen zo meteen ook technisch talent te motiveren om zich bij Fluvius aan te sluiten.

Van zodra de nieuwe data van de Spitsdagen 2020 bekend zijn, kan je deze hier terugvinden.

Zin om er in de toekomst bij te zijn? Geef je gegevens door via [email protected]

Leren over middenspanning

Bezoek onze didactische middenspanningscabine (RTC-project)

RTC staat voor Regionale Technologische Centra. Dit samenwerkingsverband tussen het onderwijs en het bedrijfsleven onderneemt op provinciaal niveau acties op het vlak van infrastructuur, leerlingenstages en bedrijfsstages/nascholing voor leerkrachten.

Zo stelt Fluvius in haar vestigingen in Brugge en Mechelen een didactische middenspanningscabine ter beschikking van het onderwijs. De productie en distributie van elektrische energie wordt op een praktische wijze en in een realistische omgeving aangeleerd.

Er is een klaslokaal en een praktijkruimte waar alle onderdelen uit het leerplan aanwezig zijn:  schakelaars, een MS-transformator, verschillende kabeltypes, isolatoren… De leerlingen en cursisten leren veilig metingen en schakelingen uitvoeren. Dit alles onder begeleiding van een ervaren Fluvius-lesgever elektriciteit.

Kortom, een unieke opstelling om lessen over middenspanning aantrekkelijk en didactisch te ondersteunen.

Inschrijven schooljaar 2019 – 2020

Wil je in het schooljaar 2019-2020 een bezoek plannen aan onze didactische middenspanningscabine?
Vanaf eind augustus 2019 verschijnen de nieuwe data en zal het terug mogelijk zijn om in te schrijven. We kijken er alvast naar uit om je te mogen ontvangen.

Nuttige documenten

PDF Document | 3.79 MB
PDF Document | 700.45 KB
PDF Document | 558.39 KB