Aannemers

Belangrijk partnerschap

Als Vlaamse netbeheerder rekent Fluvius elke dag op honderden technici en medewerkers van aannemers voor vakmanschap, betrouwbare netten en minimale hinder voor onze klanten. Ze zijn onze rechterhand voor de duizenden werven en opdrachten op onze planning.

Fluvius draagt een nauw partnerschap met aannemers hoog in het vaandel. De komende maanden en jaren uniformiseren we onze werkwijze en contracten stapsgewijs. En daarin betrekken we uiteraard al onze aannemers. 

Nieuwsbrieven voor aannemers

Schrijf je daarom zeker ook in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over actuele topics, veelgestelde vragen, aandachtspunten op het vlak van veiligheid, en nog veel meer. We brengen je telkens de gezamenlijke kwaliteitsscores, per lastenboek.

aannemers [at] fluvius [dot] be (SUBJECT: Inschrijven%20nieuwsbrief) (Schrijf je in op de nieuwsbrief voor aannemers)

Online toegang tot informatie

De werken die we uitbesteden

Hier kan je dan weer nagaan welke werken we uitbesteden en waar je onze gepubliceerde opdrachten  kan terugvinden.

Waarom besteden we uit?

De exploitatie, het onderhoud en de ontwikkeling van heel wat verschillende soorten netten (voor kabeldistributie, elektriciteit, aardgas, warmtedistributie, openbare verlichting en riolering) vereisen de dagelijkse inzet van vele honderden vakbekwame technici. Dat geldt niet minder voor de realisatie van aansluitingen. Voor de uitvoering van haar technische activiteiten doet Fluvius in belangrijke mate een beroep op aannemers. 

Wat besteden we uit?

Hier geven we een overzicht van de soorten werken die we uitbesteden aan aannemers van werken ‘in opdracht van Fluvius’. Voor elk soort werken zijn er specifieke erkenningscriteria en voorwaarden. Fluvius kan enkel werken uitbesteden aan geregistreerde en erkende aannemersbedrijven. Het gaat om volgende werken: 

 • Bovengrondse leidingen 
 • Ondergrondse leidingen 
 • Projectgebonden werken 
 • Kleine grondwerken 
 • Aansluitingen en overkoppelingen 
 • Grondverwerking  
 • Muur- en vloerisolatie 
 • Globale klimatisatie/ HVAC 
 • Saneren van middenspannings-cabines 
 • Riolering 
 • Kabeldistributie 

Geïnteresseerd?

Plannen nutsleidingen aanvragen

Het is verplicht: voor er graaf- of grondwerken kunnen starten, moeten er plannen worden opgevraagd (decreet 17 januari 2014). Daarop staat precies wat allemaal in de grond zit: riolering, gas- en waterleidingen, elektriciteitskabels en telecommunicatieverbindingen. Dankzij die plannen kunnen aannemers van werken, wegenbouwers en grondwerkers voorkomen dat er kabels of leidingen worden geraakt. 

Plannen aanvragen kan eenvoudig via klip, het Vlaamse ‘Kabel- en Leiding Informatie Portaal’ (KLIP), of via www.klim-cicc.be, het ruimere Belgische ‘Kabel en Leiding Informatie Meldpunt’(KLIM). 

Wie de plannen aanvraagt, hoeft enkel zijn werkgebied in te geven, en krijgt daarna automatisch informatie van alle relevante nutsbedrijven. Aangevraagde plannen zijn zes maanden geldig. 

PDF Document | 4.38 MB

Slimme partners voor digitale meter

Verschillende aannemers plaatsen vanaf 2019 massaal de digitale meters bij onze klanten thuis. Heb je interesse om hieraan mee te werken of zit je met een andere vraag? aankoop [at] fluvius [dot] be (Stuur een e-mail naar onze aankoopdienst).

Raadpleeg zeker ook onze lijst met veelgestelde vragen over de digitale meter!