Aannemers

Belangrijk partnerschap

Als Vlaamse netbeheerder rekent Fluvius elke dag op honderden technici en medewerkers van aannemers voor vakmanschap, betrouwbare netten en minimale hinder voor onze klanten. Ze zijn onze rechterhand voor de duizenden werven en opdrachten op onze planning.

Fluvius draagt een nauw partnerschap met aannemers hoog in het vaandel. De komende maanden en jaren uniformiseren we onze werkwijze en contracten stapsgewijs. En daarin betrekken we uiteraard al onze aannemers. 

Nieuwsbrief voor aannemers

Wil je graag op de hoogte blijven van actuele topics, aandachtspunten op het vlak van veiligheid en nog veel meer.

aannemers [at] fluvius [dot] be (SUBJECT: Inschrijven%20nieuwsbrief) (Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief voor aannemers)

Fluvius Digitaal: veelgestelde vragen

Bij Fluvius werken we voortdurend aan allerlei digitale middelen om het onze partners nog makkelijker, handiger en veiliger te maken.
Zo bundelen we de belangrijkste informatie over de eerstkomende initiatieven rond Fluvius Digitaal aan de hand van veelgestelde vragen.

Online toegang tot informatie

De werken die we uitbesteden

Waarom besteden we uit?

De exploitatie, het onderhoud en de ontwikkeling van heel wat verschillende soorten netten (voor kabeldistributie, elektriciteit, aardgas, warmtedistributie, openbare verlichting en riolering) vereisen de dagelijkse inzet van vele honderden vakbekwame technici. Dat geldt ook voor de realisatie van aansluitingen. Voor de uitvoering van al die technische activiteiten doet Fluvius vaak een beroep op aannemers.

Wat besteden we uit?

Hieronder vind je een overzicht van de soorten werken die we uitbesteden. Voor elk soort werk zijn er specifieke erkenningscriteria en voorwaarden. Fluvius kan enkel werken uitbesteden aan geregistreerde en erkende aannemersbedrijven.

 • Bovengrondse leidingen
 • Ondergrondse leidingen
 • Projectgebonden werken
 • Kleine grondwerken
 • Aansluitingen en overkoppelingen
 • Grondverwerking
 • Muur- en vloerisolatie
 • Globale klimatisatie/HVAC
 • Saneren van middenspanningscabines (zonder splitsing)
 • Riolering
 • Kabeldistributie

Geïnteresseerd?

Momenteel zoeken we aannemers voor deze aanbestedingen.
Sommige van deze opdrachten zijn voorbehouden voor gekwalificeerde inschrijvers. Je kan steeds deelnemen aan onze lopende kwalificaties.

Recent gunden we deze aanbestedingen.

Plannen nutsleidingen aanvragen

Voor je van start gaat met graaf- of grondwerken, ben je verplicht om plannen op te vragen (decreet 17 januari 2014). Daarop staat precies wat allemaal in de grond zit: riolering, gas- en waterleidingen, elektriciteitskabels en telecommunicatieverbindingen. Dankzij die plannen kunnen aannemers van werken, wegenbouwers en grondwerkers voorkomen dat er kabels of leidingen worden geraakt.
Je kan de plannen eenvoudig aanvragen via klip, het Vlaamse ‘Kabel- en Leiding Informatie Portaal’ (KLIP), of via www.klim-cicc.be, het ruimere Belgische ‘Kabel en Leiding Informatie Meldpunt’(KLIM).
Door simpelweg je werkgebied in te geven, krijg je automatisch een overzicht van de ligging van de leidingen van alle nutsbedrijven.
De aangevraagde plannen zijn zes maanden geldig.

Lees zeker ook onze folder ‘Graven doe je met zorg!’ om beschadigingen aan onze leidingen te vermijden.

PDF Document | 4.22 MB

Slimme partners voor digitale meter

Verschillende aannemers plaatsen de volgende jaren massaal digitale meters bij onze klanten. Heb je interesse om hieraan mee te werken of zit je met een andere vraag? aankoop [at] fluvius [dot] be (Stuur een e-mail naar onze aankoopdienst).

Raadpleeg zeker ook onze lijst met veelgestelde vragen over de digitale meter!